Унгарският премиер Виктор Орбан изрази позиция против участието на Будапеща в евентуални

...
Унгарският премиер Виктор Орбан изрази позиция против участието на Будапеща в евентуални
Коментари Харесай

Орбан: Няма да участваме в операции на НАТО срещу Русия

Унгарският премиер Виктор Орбан изрази позиция " срещу " присъединяване на Будапеща в възможни " интервенции " на НАТО срещу Русия на територията на Украйна.

Той влезе в несъгласие, тъй като даде да се разбере, че се уповава на НАТО за отбрана на унгарската страна, която е член на Алианса. Орбан отхвърли концепцията за възобновяване на наборната военна работа в Унгария, като вместо това съобщи, че разчита на НАТО за " групова защита ".

В изявление, което даде за Hungary Today, Орбан не даде детайлности по отношение на позицията си против включване в натовски интервенции в Украйна. Вероятно става дума за все по-горещата тематика ще прати ли Алиансът военни инструктори на украинска територия за обучаване на военни за по-нататъшна отбрана против съветския агресор.

Идеята за западни сухопътни войски в Украйна беше стартирана през февруари от френския президент Еманюел Макрон и бе призната от европейските и натовските водачи със смесени реакции. От Кремъл пък обявиха, че в случай че това се случи, то спорът НАТО-Русия ще е " неминуем ".

За Орбан от дълго време е ясно, че освен употребява реториката на диктатора Владимир Путин, само че и с действителни дейности блокира помощи на Европейски Съюз за Украйна, както и наказания против режима в Кремъл.

Той разкритикува концепцията за европейска войска, заявявайки, че „ отговорността за унгарската кръв не може да бъде трансферирана на никоя империя “.

Орбан акцентира в интервюто на поддържането на положителни връзки както със Съединени американски щати, по този начин и с Китай, и разкритикува " скритото съдействие " с Русия от страна на западноевропейските страни. " Действията на Унгария са транспарантни и се основават на националния ѝ интерес ", твърди той. Орбан разкритикува ролята на Урсула фон дер Лайен като ръководител на Европейската комисия - прикани за връщане на управническите права на Съвета на държавните и държавните ръководители и за унищожаване на сегашния Европейски парламент.

" Нуждаем се от ръководител на Комисията, който да знае, че ние сме нейните работодатели ", съобщи унгарският министър председател.

По тематиката за бъдещото управление на НАТО той сподели, че Унгария поддържа претендента на Румъния - Клаус Йоханис - пред министър-председателя на Нидерландия в оставка Марк Рюте.

Унгария се счита за главната останала спънка пред Рюте. Пред унгарския новинарски уебсайт Mandiner Орбан съобщи, че желае нидерландският политик да се откаже от свои изявления по адрес на Унгария, които Будапеща счита за унизителни, заяви Българска телеграфна агенция. Също упорства да бъде дадена гаранция, че Будапеща няма да би трябвало да взе участие в интервенциите на НАТО против Русия в Украйна.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР